Fisken

Nord for polarsirkelen gyter laksen fra Nordic Blu. Ikke langt fra Saltstraumen, en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer, er forholdene som skapt for bærekraftig oppdrett av laks.

Laksen har plassen som trengs for et aktivt og godt liv. Den spiser rent og næringsrikt fôr og vi er stolte av å produsere laks som vi vet har det bra. Resultatet er laks med fantastisk smak, fasthet i kjøttet og en perfekt rødfarge og marmorering.

Perfekte vekstforhold

Iskaldt ferskvann fra fjellet og breene rundt fjorden skaper de perfekte vekstforholdene for fisken. De enorme mengdene ferskvann avverger lakselus, noe som igjen betyr at vi ikke trenger å behandle laksen for lus. Det er bra for fjorden og fisken. Laks trenger også god plass til å bevege sig, og vi er forpliktet til å la dem leve stressfrie liv fra smolt til voksen fisk. De sterke tidevannsstrømmene og ekstra plass gjør at fisken hele tiden beveger seg, trives og får den gode konsistensen i kjøttet.

Spesialtilpasset fôr

Vårt tilpassede fôr gir ikke bare høyere omega-3 nivåer. Du får også fisk som er oppdratt uten kjemikalier, forurensende stoffer, hormoner og plantevernmidler.

Verdikjeden

Vi har kontroll på fisken – fra eggene klekkes til fisken er spiseklar. I den innerste delen av fjorden, finner du eggklekking. Når fisken er klar, transporterer vi den til ferskvannsiden av fjorden ved Breivika. Her er de i ferskvannstanker på land til de er mellom 4 og 12 måneder og store nok til å komme ut i fjorden. I 12-18 måneder svømmer de og spiser til de veier mer eller mindre seks kilo og er klare for slakt. Denne tiden er helt nødvendig for å sikre høy kvalitet.

God appetitt!

Med respekt for fjorden, fisken og naturen har vi i tre generasjoner vært dedikert til å produsere laks av beste kvalitet på en bærekraftig måte. Når du spiser laks fra Nordic Blu kjenner du igjen både smak og konsistens, og kan være sikker på at denne laksen har levd et godt og sunt liv.